De praktijk


Over de praktijk

Passie is wat wij hebben voor de zorg en daar hoeven wij niet te veel tekst aan kwijt te zijn. U kent ons en wij kennen u. We zijn een relatief klein team en werken onderling nauw samen. Praktijkhouder Rolf van de Kerkhof werkt samen met vaste huisartsen Frits Zondag en Lobke Soetens – Kersten.

Huisartsenpraktijk Van de Kerkhof richt zich vooral op inwoners van Landgoed Driessen en Sprang-Capelle. Inwoners van Waalwijk die ten westen wonen van de lijn Wilhelminastraat / Burg. Smeelelaan kunnen zich ook aanmelden.


Openingstijden

De praktijk is elke werkdag van 8.00 – 17.00 bereikbaar, behalve van 10.30-11.00 i.v.m. ochtendoverleg en tussen 16.00-17.00 ivm het terugbellen door de assistentes. Van 12.30-13.30 hebben de assistentes lunchpauze. Bij vragen of problemen die echt niet kunnen wachten kunt u te allen tijde telefonisch bij ons terecht.

24/7 kunt u zelf eenvoudig online een afspraak inplannen en emailconsulten stellen. Dit doet u eenvoudig via MijnGezondheid.Net (MGN). U heeft hiervoor een DigiD nodig en een mobiele telefoon met sms-functie. Zie bijgaande link.


Buiten openingstijden

Landelijk geldende feestdagen en in de weekenden kunt u terecht bij Huisartsenpost Midden Brabant, telefoonnummer 085-536 03 00. De huisartsenpost is uitsluitend bedoeld voor zorg die echt niet kan wachten tot de volgende werkdag van uw eigen huisarts.


Op de huisartsenpost werken alle huisartsen vanuit de regio samen. Uw dossier met belangrijke gegeven over uw voorgeschiedenis en medicatiegebruik is pas inzichtelijk als u toestemming geeft. Ook de apotheek kan pas uw medicatie inzien als u toestemming heeft gegeven. toestemming geven

Als u belt met de huisartsenpost krijgt u een speciaal opgeleide doktersassistente aan de telefoon. Zij kan na het uitvragen van uw zorgvraag advies geven of zo nodig een afspraak maken op de huisartsenpost of een huisarts naar u toe sturen als u medisch gezien niet in staat bent naar de huisartsenpost toe te komen. Zonder telefonische afspraak binnenlopen is niet mogelijk. U dient altijd éérst te bellen.

Waarom eerst bellen met de Huisartsenpost?

• De doktersassistente bepaalt telefonisch welke hulp(verlener) een patiënt nodig heeft. Indien nodig wordt direct een afspraak op de Huisartsenpost of een spoedvisite gepland, een ambulance ingezet of u wordt verwezen naar de Spoedeisende Hulp. Het werkt dus veiliger én sneller dan wanneer een patiënt zonder afspraak binnen loopt.

• De Huisartsenpost werkt op afspraak. De patiënt die gebeld heeft en direct hulp nodig heeft wordt het eerst geholpen. Dit voorkomt lange wachttijden op de Huisartsenpost.

• De werkwijze van de Huisartsenpost draagt bij aan een betaalbare zorg. Als het kan krijgt een patiënt een zelfzorgadvies; als het nodig is komt een patiënt naar de HAP of komt de huisarts aan huis.

Als u in spoedgevallen gedurende avond-, nacht- en weekenddiensten naar de huisartsenpost gaat, is het niet automatisch geregeld dat de arts die dan dienstdoet ook uw gegevens kan zien. Denk aan belangrijke informatie over uw medicatie of voorgeschiedenis.

De Huisartsenpost is voor inwoners ten Noorden van Loon op Zand en is gelegen in het Tweesteden Ziekenhuis Waalwijk. Kasteellaan 2 5141 BM Waalwijk 085-536 03 00


Spoedgevallen

Als een patiënt in een levensbedreigende situatie verkeert, kan het beste het alarmnummer 112 gebeld worden. De patiënt wordt dan voor spoedeisende hulp naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.


Landelijk Schakelpunt (LSP)

Via het LSP (Landelijk Schakelpunt) kan worden geregeld dat er een snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens plaats vindt. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP. U kunt dit met de assistente of huisarts bespreken. Zij zorgen dan dat de toestemming genoteerd wordt. U kunt dit ook online regelen: toestemming geven


Herhaalrecepten

Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u ons gewone nummer bellen, 0416-760300. U wordt dan geleid naar de herhaalreceptenlijn. Spreekt u svp rustig en duidelijk uw naam, geboortedatum en gewenste medicatie in. Recepten voor 12.00 ’s middags besteld liggen de volgende werkdag na 15.00 klaar bij uw apotheek. Uiteraard kunt u ook online uw recepten bestellen door in te loggen in uw dossier via MijnGezondheid.Net (MGN). Medicatie die u chronisch gebruikt kan eventueel ook via uw apotheek herhaald worden.


Copyright 2019 | Ontwerp & Techniek door JRS-Webdesign